Home E-mail Blog Urls Podcasts About
Socialmedia:
Telegram Instagram
CyberSecurity:
LastPass PW Gen
Projekt:
PDO Cheat sheet Colour Generator
powered by:
ProcessWire CMF

<< Politik

Almedalen 2018 är förbi men sommaren fortsätter

Ett fält med vete

Kära besökare, almedalen har nu passerat med stormsteg med Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson som dom stora vinnarna enligt min mening. Medborgerlig samling var också starka med en hel del bra i sina budskap. Debatörer som Alexander Bard, Aron Flam underhöll med många fler.

Vi hjälpte den goda mannen Bernt Herlitz att få sitt liv tillbaka genom en insamling.

Flera gånger dök NMR upp och störde ordningen för talare och andra, till och med uppstod handgemäng och våld. Men ävern provaktion från LGBTQ rörelsens sida för att få fram konfrontation förekom enligt rykten.

En domprost fick för sig att agera vänster aktivist då debatören Thomas Gür höll ett tal och möte utanför kyrkan, då började prosten ringa i kyrkklockorna.

Det visade sig också att miljöpartiets ledare Isabella Lövins man inte lever som hon lär.

Jimmie Åkesson sköt Belinda Olssons försök till att sätta dit honom med kluriga frågor i sank i SVT Opionon Live med sin kicktänkta hjärna och sinne för humor.

Både Herrarna Kristersson och Löfven gjorde ett förvirrat intryck i sin tal, Ebba Busch Thors erbjud SD och Jimmie en smulbit av en smula. Och Jan Björklund sin vana trogen propaganderade för EU:s storhet och väsentlighet för Sveriges överlevnad.

Paula Bieler blev intervjuad av två väldigt märkliga parter, dels en obetydlig pod som heter "Synfält framåt" med dom mest korkade frågor jag hört, totalt avskilda från verkligenheten.

Sedermera var det SR P3 Tankesmedjan (medelmåttig satir) tur att intervjua Paula, med dumma och tyckte säkert dom roliga frågor och plumpa skämt men det föll platt. Den ena programledaren fnissade som en liten skolflicka så fort någon av dom andra skulle vara roliga.

Det blev pinsamt efter ett tag. Men till Tankesmedjans försvar skall sägas att inledningen var roligast när programledaren häcklade någon stackare som gick förbi och trumpetade i något och en referens till medeltidsveckan drogs.

Vid båda intervju fallen så kämpade Paula tappert för att göra sina ståndpunkter klara.

Tobias Andersson från Ungsvenskarna gjorde också ett starkt intryck och imponerar jämt så fort han talar och debatterar.

Summa sumarum var Almedalen 2018 Sverigedemokraternas, Ungvenskarnas och Svenska folkets vecka.

/Magnus Bonnevier.